Flyttstädning

När det är dags för ett nytt hem är det mycket som ska stämma. Mängder med moment ska avklaras innan en flytt är avslutad. -Å det enda vi vill fokusera på nu är vårt nya hem. Låt då Zaloga Städ ta hand om slutstädningen!

Flyttstädning ställer stora krav på kompetens och kvalitetssäkring. Det räcker inte med att enbart damma av och torka golven. Ugnen ska rengöras, det ska skuras bakom tvättmaskinen, kaklet ska putsas mm. Listan är lång och i de föreskrifter som anger hur en flyttstädning ska gå till, regler som bland annat satts upp av Mäklarsamfundet, finns högt ställda krav på vad som är en godkänd flyttstädning. Vi använder deras checklista med några få undantag. Maila Tony för checklista.

Tips inför flyttstädningen
För att vi ska kunna göra ett riktigt bra arbete behöver vi hjälp med några bitar. Lägenheten/huset ska vara tömt, stäng av kyl/frys (frosta av) med öppna dörrar för vädringens skull,  ska jaquzzin rengöras invändigt får vi be er plocka isär den samt montera ihop den själva.  Det är också bra om du redan på förhand meddelar om det är något särskilt vi ska tänka på, eller om något är trasigt. Sedan gör vi resten.

Prislista – engångsuppdrag

0-100kvm                        80kr/kmv                      40kr/kvm (Efter RUT avdrag)

100-200kvm                   60kr/kvm                      30kr/kvm (Efter RUT avdrag)

201kvm -upp                   50kr/kvm                      25kr/kvm (Efter RUT avdrag)

Framkörning 200kr inom Ystad och Tomelilla. Övriga platser enl.öv.kom.

Tänk på att om du vill ha hjälp med att städa andra utrymmen än själva bostadsytan, behöver du meddela oss i god tid. Det ingår inte i själva flyttstädningen. OBS. 2 sidig fönsterputsning ingår. Kopplade fönster 10kr tillägg per parti , men lift ingår ej eller för udda och gammeldags fönster räknar vi ut ett specialpris åt er.  Rengöringsmaterial ingår. Priset gäller för normalt smutsiga objekt.

Vill ni ha en enklare flyttstäd där vi enbart städar Badrum och kök? Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Vi erbjuder flyttstädningar runt om hela Österlenområdet.

RUT avdrag:

Du som privatperson kan utnyttja RUT-avdraget när Du köper hushållsnära tjänster av Zaloga. RUT-avdraget är en skattereduktion som innebär att du kan få avdrag på upp till 25 000 kr per år/person för hushållsnära tjänster.

Från och med den 1 januari 2017 gäller nya regler för rot- och rutavdrag. Det beslutades av riksdagen i samband med beslutet om budgeten för 2017.

De nya reglerna i korthet:
Rotavdraget sänks till 30 procent av arbetskostnaden, men med ett fortsatt maximalt utrymme om 50 000 kronor oavsett köparens ålder.
Rutavdraget halveras till 25 000 kronor för personer som inte har fyllt 65 år. Rutavdrag medges fortfarande med 50 procent av arbetskostnaden.
Den som har fyllt 65 år vid årets ingång kan även i fortsättningen få som mest 50 000 kronor i rutavdrag.
Lagtexten förtydligas när det gäller städarbete. Rutavdrag godkänns endast för enklare städarbete, annat rengöringsarbete samt flyttstädning.
Rutavdrag godkänns inte för matlagning.

Denna reduktion ges endast för arbetskostnad och för att få tillämpa denna ska du bo i bostaden där arbetet har utförts, eller att bostaden/fritidshuset ägs av dig.

Skattereduktionen sker direkt på fakturan enligt fakturamodellen.

Mer information och regler om skattereduktionen för hushållsarbete finner Du på Skatteverkets hemsida.

Vi innehar F-skattsedel

E-mail tony.jansson@zaloga.se